Vyber správný stroj a zažij sílu kávy

Káva! Také k ní chováte city? Káva totiž není tak hořká, ani neslouží pouze pro získání energie pomocí kofeinu. Týden ji pijete z důvodu velké únavy a další dny si uvědomíte, že Vám začala chutnat a vlastně ji pijete už jen ze zvyku a té lahodné chuti.
zrna kávy
Máte možnost zakoupit tyto jednotlivé typy kávovarů:
Kávovary na překapávanou kávu (překapávače). Již z názvu lze poznat, že se jedná o princip překapávání a můžete ho zakoupit za nízkou pořizovací cenu. K tomu je nutné zakoupit kávový filtr, který ovlivňuje finální chuť kávy, proto vybírejte filtr důkladně.

Pákové kávovary (espresso). Pokud milujete originální chuť a aroma, tento stroj je přímo pro Vás. Je pro opravdové milovníky, jelikož zde jde hlavně o část přípravy kávy, kde pouze Vy hrajete roli barmana jako v kavárně.

Automatické kávovary. Také nestíháte ráno včas vstát do školy nebo práce a kvůli tomu nestíháte ranní kávu? Stačí zmáčknout tlačítko například na Vaše již přednastavené kafe a je hotovo. Automatický kávovar má nespočet funkcí. Připraví téměř jakékoliv kafe během chvíle, aniž byste se zapotili u přípravy.
káva s pěnou

Kapslové kávovary. Jednodušší už může být jen káva z automatu za 20 Kč. Stačí totiž vyčkat na ohřátí vody v kávovaru, koupit kapsle s již porcovanou kávou a čekat, než se káva připraví.

Moka konvičky. Jednoduchá příprava, lahodná a silná chuť kávy. Ti, kteří milují silnou chuť kávy rozhodně vybírají mezi touto volbou nebo pákovým strojem. Jedná se o levnou variantu přípravy kávy (dobrý pákový kávovar začíná na vysoké ceně).

French press. Zde máte možnost připravit velké množství kávy bez zbytku lógru na dně hrnečku. Připraví Vám kávu jednoduše, levně a rychle. Velice se hodí do kanceláře, ať už kvůli vzhledu nebo objemu přípravy kávy.

Aeropress. Příprava kávy trvá jen malou chvilku. Aeropress funguje na principu vzduchového tlaku a pístu. Podobně jako French press.

Vakuum pot. Tento skvělý vynález funguje na principu vodní páry. Opět pro milovníky kávy (velice silná, výrazná chuť). Rozhodně překvapí postup přípravy. Nevýhodou je malé množství a dlouhá příprava.